This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Lørdag gikk startskuddet for Bergen Assembly 2013, en nøye planlagt kunstutstilling som har samlet kunstnere som forskere, og har forvandlet Bergen til et sentrum for forskningsinstitutter.

Du har kanskje sett de oransje merkene plassert på fortauene i Bergens gater? De leder vei til steder som Institute of Defensive Magic og Institute of the Disappearing Future. Bergen Student-TV pratet med direktør for Bergen Assembly, Evelyn Holm, og den russiske kunstneren Mariusz Tarkawian som tegner hvordan han ser for seg at kunstnerne kommer til å uttrykke seg i fremtiden.

– De (kuratorene) tok opp igjen en veldig populær roman, Monday Begins on Saturday, som handler om Sovjet på sekstitallet og den enorme konkurransen som var mellom øst og vest i forhold til forskning på den tiden, og den beskriver altså et forskningsinstitutt som forsker på menneskelig lykke, forteller Holm.

– Dette blir transformert hit til Bergen og situasjonen her, spesielt da i kunsten, fortsetter hun.

Tittelen på årets utstilling er nettopp Monday Begins on Saturday, som realiseres som internasjonal utstilling, publikasjon og et symposium, og det har kommet presse fra hele verden for å dokumentere utstillingen.

– Det har vært veldig stor interesse fra internasjonal presse. Det har sikkert noe med at vi har jobbet med dette over tid, og at vi nå kommer med et helt nytt konsept, sier direktøren.

Tegner framtidskunst
På Bergen Kunsthall kan man blant annet se og møte kunstneren Mariusz Tarkawian som kommer til å tilbringe de neste fem ukene med kunsthallen som både arbeids- og visningssted. Tarkawian ønsket ikke å bli filmet, men som gjest kan du møte kunstneren personlig under utstillingen.

– Jeg skal være her i fem uker, og hver dag skal jeg tegne kunst fra fremtiden; Hvordan populærkunsten om tyve, tretti år kommer til å se ut, sier han, og viser frem sitt eget kunstrom i Kunsthallen.

– Når du kommer til denne utstillingen vil jeg få deg til å le. Humor er veldig viktig, fortsetter han.

Bergen Assembly varer til 27. oktober 2013, med elleve forskjellige kunstinstitutter å sjekke ut. Studentbilletten varer i hele utstillingsperioden.

Kommentarer