This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Flere studenter må vente til midten av semesteret før de får lån og stipend.

Sosialantropologistudenten Miriam Ladstein er en av dem som har søkt om lån og stipend gjennom Lånekassen og fått den lite hyggelig beskjeden om at pengene ikke utbetales før i slutten av september.

Hun er ikke fornøyd med behandlingen hos Lånekassen.

– Jeg er meget frustrert, veldig frustrert. Jeg trenger penger på begynnelsen av semesteret, så det har vært vanskelig. Jeg synes det er litt uretterferdig at min søknad som er enkel, ikke går kjapt igjennom, mens vanskeligere søknader går kjappere igjennom. Det virker litt tilfeldig, sier hun.

Lånekassen tar ikke selvkritikk

Lånekassen mener de tydelig nok har kommunisert til studentene at de måtte søke tidlig for å få støtten til studiestart.

– Det vi kan si er at vi tidlig gikk ut på våre nettsteder og oppmuntret studentene til å søke tidlig, så tidlig som i midten av mai kunne man søke. Oppfordringen ble sendt både via våre nettsider og på SMS til alle studenter, sier regionsdirektør Cathrine Grimelund.

– Jeg ser at det ikke er en heldig situasjon, men oppfordringen har gått ut til alle om å søke tidlig i år. Vi har satt inn tiltak dette året med mange ekstra som behandler søknadene våre, fortsetter hun.

Måtte anskaffe mastercard

Ladstein har jobb ved siden av studiene, og med hjelp fra eksterne har hun klart å få inn nok til husleie, skolebøker og alt annet. Hun er derimot klar på at situasjonen er langt ifra ideell.

– Jeg har måtte låne fra pappa og faktisk få meg MasterCard for å kunne skaffe meg det jeg trenger, så det har vært veldig mange utgifter.

– Jeg har selv jobb ved siden av studiene for å få det til å gå opp. Det at Lånekassen er det eneste stedet vi kan søke om lån og stipend til studier, gjør det veldig vanskelig å være student fordi du ikke har tid og råd til å fokusere så godt som du burde kunne på studiene, så det er ikke veldig oppmuntrende, sier hun.

 

Kommentarer