This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Mandag var det duket for den offisielle åpningen av Grønneviksøren Studentboliger. I den anledning var kunnskapsminister Kristin Halvorsen tilstede. 

– Det var kjempefine studentboliger. Over 700 studenter får bolig der, så jeg er veldig glad for at det er ferdig. De ligger sentralt plassert, og jeg er sikker på at de passer godt for de studentene som har fått plass, sier Halvorsen.

Lang ventetid

For mange studenter betyr åpningen at de endelig kan få flytte inn. Magnhild Torper er en av disse studentene. Hun er geologistudent ved Universitetet i Bergen (UiB), og har fått tildelt en helt ny studenthybel på Grønneviksøren Studentby.

Årsaken til den lange ventetiden er grunnet ulike komplikasjoner de siste årene, blant annet konstruksjonsfeil og konkurs. Dette er noe studentene har merket.

– Jeg har ventet i to år og åtte måneder på å få flytte inn, så det var deilig endelig å få beskjed om at jeg nå kunne flytte inn, sier Torper.

Organisering av innflytting

Til tross for den lange ventetiden gjorde Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) alt de kunne for å gjøre innflyttingsprosessen så smertefri som mulig for studentene.

–På innflyttingsdagen organiserte vi det blant annet slik at avhengig av hvor du bodde, så fikk du en spesifikk parkeringsplass for å lesse av bagasjen. I tillegg fikk studentene hjelp til å få bært opp alle tingene sine inn i hybelen. Jeg tror de var veldig fornøyde med dette, sier kommunikasjonssjef i SiB, Marita Monsen.

Lavenergiprosjekt

Grønneviksøren Studentby er Nord-Europas største boligmodulprosjekt, og har satset på miljøvennlige løsninger, deriblant fjernvarme av all oppvarming. Studentbyen består av 727 boliger, der alle har mulighet til å benytte seg av 5 fellesrom og 16 takterrasser.

– Her er en av de 16 takterrassene som vi har her på Grønneviksøren. Her kan studentene kose seg, spesielt på dager med fint vær, sier Monsen.

Fornøyde så langt

– Jeg har jo akkurat flyttet inn, men jeg er storfornøyd så langt. Det er jo helt nytt og rent, også har jeg jo fått så fin utsikt mot vannet, sier Torper.

Kommentarer