This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

I forkant av det nye semesteret skal studentledelsen jobbe tett med kommunen for å styrke tilbudet i fadderuken.

– Vi har hatt et møte med kommunen hvor vi har diskutert muligheter som kan gjøre fadderuken enda tryggere og bedre for studentene, forteller leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen, Anders kvernmo Langset.

Bedre rustet

Et av forslagene er å samarbeide tettere med viktige instanser som politi og legevakt.

– Vi ønsker å tilby kursing til nye fadderledere som vil gjøre dem bedre rustet til situasjoner som kan oppstå. Dette vil gjennomføres i regi av politiet. Dessuten vil alle som deltar i fadderuken få mulighet til å bli fulgt hjem, eller ha et nummer å ringe dersom de føler seg utrygge. Litt som Natteravnene, sier Langset.

Alvorlig

Bjørg Kristin Selvik er prorektor ved HiB, og synes det er bekymringsverdig at noen studenter ikke føler seg like trygge i forbindelse med fadderuken.

– Det er noen studenter hos oss som har rapportert om drikkepress eller seksuell trakassering. Det er heldigvis ikke mange, men så lenge det er noen, ser vi alvorlig på det, sier hun.

– Dette er selvsagt ikke noe vi ønsker for våre studenter. Vi vil fortsette å jobbe videre med fadderuken, slik at alle kan føle seg godt mottatt i sitt første semester ved HiB.

 

Kommentarer