This text will be replacedhttp://bstv.no2/?cat=4&feed=rss2

Fredag 10. mai var det duket for feststemning på Landmark da bergenskvintetten Línt slapp sin første utgivelse, «Línt EP», utgitt av Klangkollektivet. Det unge og fremadstormende bandet har på kort tid fått en rekke følgere i Bergens musikklandskap.

Línt ble fulltallig tidlig 2012, og består av fem gutter fra bergensområdet. William Mangerøy på gitar, Christian Midthun på bass, Rasmus Arnesen på trommer, Mads Solberg på gitar, piano og vokal, og Eirik Marinius Sandvik på gitar og vokal.

Línt leverer musikalske komposisjoner i skjæringspunktet mellom post- og støyrock, med gitarbaserte komposisjoner som grunnlag. Musikken speiler av dynamiske kontraster som innlemmer flere forskjellige musikalske stiler og vendinger. Melodiene er både melodiøse og dvelende på samme tid.

– Fellesnevneren ligger i støyrock og postrock, med band som Godspeed You! Black Emperor og Mogwai. Det er mye instrumentalt, forteller Mads Solberg.

Eirik Marinius Sandvik forteller at lydbildet kan oppfattes som noe skjørt og rolig, men at det samtidig kan bygge seg opp til noe stort og majestetisk.

Med et lydbilde som på mange måter ikke er allment tilgjengelig luftet vi tanken om hvorvidt de spilte for egen del, eller for publikum.

– Selvfølgelig vil vi at folk skal høre på det, men det er først og fremst fordi det er en god opplevelse for oss selv, forteller Eirik.

– Og derfor er det så gøy når folk sier de liker det, avslutter Mads.

 

Kommentarer