This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

25. april 2013 ble det bestemt at Frøystein Gjesdal blir ny rektor og Sunniva Whittaker den nye prorektoren ved NHH de neste fire årene. Kandidatteamet vant med 66, % av stemmene over motkandidatteamet bestående av Victor D. Norman og Inger G. Stensaker. Frøystein Gjesdal tar over som rektor etter Jan Haaland som har sittet med vervet i to perioder.

Størst oppslutning blant fagstaben

I valgperioden har Gjesdals motkandidat, Victor D. Norman blitt betegnet som ”Studentenes kandidat”, mens Gjesdal selv har hatt mer oppslutning blant fagstaben. Dette kom tydelig frem i forrige meningsmåling, samt det faktum at Norman ble foreslått av en student. Ved dagens valg ble dette også et faktum. Sammen med prorektorkandidat Sunniva Whittaker, samt viserektorkandidatene Helge Thorbjørnsen, og Gunnar E. Christensen fikk Gjesdal hele 81.9% av stemmene fra de tilsatte i forskning – og undervisningsstillinger. Blant de teknisk/administrativt ansatte fikk Gjesdal 69 % av stemmene. Derimot var det bare 20,6 % av studentene som gav Gjesdal sin stemme.

– Utrolig godt å få den tilliten av sine kollegaer, sier Gjesdal.

Vant som resultat av stemmevektingen

Dersom meningsmålingene hadde blitt resultatet ville dagens valg blitt noe annerledes, ettersom tallene viser at Victor D. Norman fikk flertallet av dagens avgitte stemmer. Det var hele 737 studenter som stemte ved dagens valg, og av disse 78,7 % på Norman. Dette betyr derimot lite da fagstabens stemmer vektes til å telle 63 prosent av totalen. Selv om det var bare 171 fra fagstaben som stemte ved dagens valg, fikk Gjesdal hele 81,9 % av stemmene her og gikk derfor av med seieren.

– Jeg tror ikke at den dårlige oppslutningen blant studentene virker negativt inn på oss, jeg velger heller å se på det som en tillitserklæring til Victor D. Norman som foreleser. Derimot skal jeg satse alt på å få et godt forhold til studentene i fremtiden, forteller den ferske NHH-rektoren.

Gode forskere er hovedprioriteten

Som rektor vil Gjesdal fokusere på en bedre tilrettelegging av utveksling, samt en bedre tilrettelegging av en internasjonal karriere for studentene. Gjesdal mener det er viktig med erfaring fra arbeidsmarkedet utenfor Norge, og vil derfor aktivt oppfordre studenter til å søke jobb i utlandet. Derimot mener Gjesdal det viktigste for NHH i fremtiden vil stå på forskningen.

– Det er, og kommer til å være svært viktig for kvaliteten på utdanningen og NHH generelt å tiltrekke oss gode forskere, dette er noe jeg aktivt kommer til å arbeide for, sier Gjesdal.

Kommentarer