This text will be replacedhttp://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Heidi Fuglesang og Mathias Bratz Queseth blir de nye studentrepresentantene i universitetsstyret.

Under valgvaken på Kvarteret onsdag, ble det klart at Fuglesang og Queseth overtar plassene i universitetsstyret etter Magne Seierslund og Liv Heide Ekre.

De nyvalgte var naturligvis lettet da resultatet ble offentliggjort.

– Det har vært en fryktelig slitsom valgkamp, men nå vi skal begynne å gjøre det vi har gått til valg på. Det blir en spennende periode med ny rektor og jeg tror vi skal få utrette mye, sier Queseth.

– Jeg er veldig glad, takknemlig og ydmyk. Nå gleder jeg meg veldig til å ta fatt på vervet, sier Fuglesang.

Seierslund mener de påtroppende representantene har det som skal til for å gjøre en god jobb.

– Det er to sterke kandidater, med lang fartstid fra studentpolitikken og som vet hva universitet er for noe. Det lover godt for at det blir et godt år i universitetsstyret, sier han.

– Den definitivt viktigste saken for dem blir strategiprogrammet. Nå skal hele universitet skal lage et nytt grunnleggende strategiprogram. Det skal de være med å utforme, så det blir den viktigste saken, forsetter han.

Høyere valgoppslutning

Ved fjorårets valg var valgoppslutningen på i overkant av 10%. I år har 15,4% av studentene stemt på den mannlige kandidaten til styret, mens tilsvarende tall for den kvinnelige er 14,5%, altså en solid økning fra fjoråret.

Det gleder de involverte.

– Jeg ble glad for at det var en markant økning i oppslutningen fra i fjor. Det er vanskelig å være veldig glad for 14-15 %, men det er fint å se at det er en fremgang på 50% fra fjor. Vi som sitter nå har prøvd å være synlige og det håper jeg de nyvalgte også prøver å være, slik at det blir enda bedre neste år, sier Seierslund.

– Den har vært veldig bra. Man har slitt med lav deltakelse de siste årene. Fikk det opp på 14-15% i år, og det viser at innsatsen som er gjort har båret frukter og at vi har flere stemmer bak vårt mandat, sier Fuglesang.

– Her har ikke minst valgstyret gjort en fantastisk jobb med tanke på synlighet. Dessverre er oppslutningen fremdeles for lav, men det er  absolutt gode taker når den stiger, sier Queseth.

Kommentarer