This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Fredag kveld var det duket for åpningen av designstudentene ved Kunsthøgskolens masterutstilling på USF. Temaet for anledningen var Substans, noe som skapte en stor variasjon i verkene som ble presentert.

Raquel Marques og Daniel Ness Turco er to av masterstudentene som endelig kan vise frem sine ferdige oppgaver. Begge studentene var spente før åpningen av utstillingen.

Med sitt arbeid Inside Out skaper Raquel et område som skal stimulere publikum til å stille spørsmål ved utstilte visuelle bilder som portretterer andre sine lidelser.
– Arbeidet mitt er en studie av bilder som viser andres lidelse og smerte, med fokus på fotojournalistikk.

– Temaet for utstillingen er substans. Vi er 18 studenter med svært forskjellige prosjekter, og vi ønsker å fokusere på denne forskjellen. Det har vært to fantastiske år, vi har selvstendige studier, så det er viktig å være disiplinert og fokusert for å jobbe med ditt eget arbeid.

Daniel Ness Turco står bak oppgaven Blant Øyer og Skjær, som tar for seg hvordan design kan brukes som et virkemiddel for å tilrettelegge og forsterke naturopplevelser på Geiteskjær. Daniel hadde med seg en flink assistent for anledningen, 7 år gamle Kiana Louise Petterson, som var med å guide oss gjennom oppgaven om Geiteskjær.
– Jeg har tatt for meg en øy som er ligger utenfor stedet jeg kommer fra, Nøtterøy. Oppgaven handler om å tilrettelegge for naturopplevelser, og da har jeg tatt for meg en badeplass som er gammel og utstlitt, og som det trengs å gjøres noe med.

Daniel ser frem mot åpningskvelden.
– I kveld blir det fest, vi skal vise frem alle masterprosjektene, det blir mingling og endelig tid til å se på andre sine arbeid, fortsetter han.

Åpningen var en suksess med stort publikumsoppmøte.

Kommentarer