This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Tirsdag kveld kunne både forfatterspirer og litteraturelskere ta inspirasjonen fatt da fjorårets vinner av Nordisk råds litteraturpris inviterte til forfattersamtale på Litteraturhuset. 

– En av de største utfordringene med å bli forfatter er økonomien. Det blir bare vanskeligere og vanskeligere å skrive smale bøker i Norge, forteller Merethe Lindstrøm.
Med sine syv noveller og seks romaner, samt en barnebok er det klart at den Bergensfødte forfatteren virkelig har kjempet seg gjennom de største utfordringene ved det å bli forfatter, men om utfordringene er de samme nå som da hun skrev sitt første verk i en alder av fjorten, er hun usikker på.

Større utfordringer
– Ting har forandret seg ganske mye nå som marked og bøker nå har blitt et tema. Økonomien er fortsatt en utfordring, men større krav fra redaktører og publikum gjør det nok vanskeligere å bli antatt på forlaget. Jeg selv har alltid vært ganske sta og aldri latt meg hindre i at redaktøren kanskje ønsker å endre på mine ideer, men hadde jeg gjort det ville jeg kanskje vært mer kjent og hatt et bedre økonomisk grunnlag tidligere, forklarer Lindstrøm.

Mulig for de som vil
Men til tross for en ny og smalere vei mot suksess har den prisvinnende forfatteren fortsatt troen på dem med et sterkt ønske.
– Selv om det er tøffere å klare seg som forfatter nå i forhold til før er det likevel ikke umulig. Jeg tror at de som har trykket og ønsket om å skrive kommer til å skrive uansett. Det bør man også gjøre, avslutter hun.

 

 

 

Kommentarer