This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Indie-thrilleren “Blåtur” hadde premiere på norske kinoer fredag 12. april. Med dette går 22 år gamle Ivar Aase inn i filmhistorien som yngste norske regissør som har fått opp egen spillefilm på kino.

Bergen Student-TV møtte regissøren og hans barndomsvenn samt produsent for filmen Jan Inge Wiig (19).

Filmen handler om Silje og kjæresten Kasper som skal flytte sammen, men Silje er redd for at kjæresten skal forlate henne. For å sette Kasper på prøve tar hun ham med til Dale, til et hemmelig event på et nedlagt psykiatrisk sykehus. Anstalten byr på flere overraskelser, og ikke alle er like behagelige.

“Blåtur” startet som et prosjekt for rundt tre år siden. Gjennom bergensforfatter, og filmens manusforfatter, Bjørn Sortland som initiativtaker, ble spillefilmen realisert.  Med et budsjett på rundt 1 million ble mye av produksjonen dugnadsbasert. Det ble lange arbeidstider på en kort periode, og til tider svært krevende. Men alt i alt gikk produksjonen overraskende bra, forteller Wiig.

I tillegg til å produsere spillefilm, er begge økonomistudenter ved Norges Handelshøyskole (NHH). Både Aase og Wiig har alltid drevet med film ved siden av studiene. Wiig forteller at det har til tider vært krevende og utfordrende med spillefilmproduksjon ved siden av studiene, ettersom begge deler tar mye tid.  Allikevel understreker produsenten det har gått overraskende greit.

De to økonomistudentene håper å fortsette å drive med film i framtiden, men forteller at det er betryggende med en økonomiutdanning i innelommen.

 

Kommentarer