This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Torsdag var det duket for debatt mellom de to rektorkandidatene Kuuvet Atakan og Dag Rune Olsen. I neste uke, fra 17.-24. april, skal både studenter og ansatte ved Universitetet i Bergen gå til de elektroniske urnene for å stemme.

Mer faglig innhold

Fadderuken og dens uheldig omdømme var et av temaene på torsdagens debatt. Rektorkandidatene kom med ulike fremtidige forslag til forbedring av uken. Begge synes å være enige i at universitetet har et ansvar der en stiller opp og fyller uken med aktiviteter hvor det faglige innholdet er i fokus.

– Fadderne må skoleres rett og slett. De må gå igjennom en opplæringsprosess for å tydeliggjøre sin rolle som fadder, sier Atakan.

Atakan legger også til at fadderuken må legge fokus på innholdsrike arrangementer.

Olsen synes det er uheldig at de nye studentene opplever rusmiljøet på nært hold når de har fadderarrangementer i Nygårdsparken.

– Dette er noe vi må ta på alvor. Vi som universitet kan fylle fadderuken med noe og et konkret eksempel er det vi kaller dannelsesemner, påpeker Olsen.

Lite engasjement

Selv om fadderuken var et tema på debatten var oppmøte blant studentene fraværende, noe kandidatene synes er uheldig.

– Det har vært veldig få studenter på valgmøtene våre. Men jeg tror kanskje vi arbeider litt feil når vi annonserer bare møter og tror heller vi skal snakke med folk og være tilstede der studentene er, forteller Olsen.

–  Studentene ser dessverre ikke ut til å være så veldig engasjert i rektordebatten, som vi har sett i ulike sammenhenger. Men jeg skal ikke kategorisere å si at det er ingen som bryr seg, for det er også noen som stiller spørsmål og deltar, sier Atakan.

Kandidatene og deres team vil bruke den siste uken til å snakke med folk og gjøre seg synlige og håper at både studenter og ansatte engasjerer seg og stemmer. Hvem som inntar rektor stolen til slutt, ja det gjenstår å se.

Kommentarer